KONKURS ZA UČEŠĆE NA DRUGOM REGIONALNOM SEMINARU ZA PREDSTAVNIKE ORGANIZACIJA CIVILNOG DRUŠTVA

Centar za ravnomerni regionalni razvoj–CenTriR iz Beograda zajedno sa udruženjem Građanska šansa iz Valjeva, udruženjem Narodni parlament iz Leskovca i Stalnom konferencijom gradova i opština–SKGO raspisuje konkurs namenjen predstavnicima/cama lokalnih udruženja građana/organizacija civilnog društva, koje imaju sedište na teritoriji statističkog regiona Vojvodina, za učešće na regionalnom seminaru koji će biti organizovan od 21. do 23. novembra 2014. u Hotelu Kaštel Ečka u Zrenjaninu.

Na konkursu će biti odabrano 30 predstavnika/ca lokalnih udruženja/organizacija civilnog društva iz Vojvodine, sa ciljem osnaživanja njihovih kapaciteta za učešće u procesima strateškog planiranja na lokalnom nivou. Tokom pohađanja seminara učesnici će steći znanja i veštine potrebne za aktivno uključivanje u različite faze lokalnog strateškog planiranja, kako bi mogli da uspešno zastupaju interese građana u procesu izrade i sprovođenja lokalnih strategija i planova, koje će u narednom periodu usvajati njihova opština/grad. Takođe, učesnici će imati priliku da se upoznaju sa primerima dobre prakse u oblasti strateškog planiranja, kao i da razmene iskustva sa OCD koje su već bile uključene u te procese u svojim lokalnim zajednicama.

Način prijave:

Popunjen prijavni formular je potrebno dostaviti elektronskim putem na adresu danijela.jovic@centrir.org najkasnije do 13.11.2014. godine. O rezultatima konkursa kandidati će biti obavešteni e-mailom i/ili telefonom najkasnije 17.11.2014. godine. Formular za prijavu možete preuzeti OVDE.

Pohađanje seminara je besplatno i organizatori snose sve troškove (smeštaj, hrana, osveženje, putni troškovi, radni materijali), a zahvaljujući donaciji Evropske unije i Kancelarije za saradnju za civilnim društvom Vlade Republike Srbije koje sufinansiraju projekat „Strateški planiramo–dajemo doprinos bržem razvoju lokalne zajednice“. Projekat se realizuje kroz IPA program Podrška civilnom društvu-Nacionalni program 2012., a koordinira ga Centar za ravnomerni regionalni razvoj-CenTriR iz Beograda sa partnerskim organizacijama-Narodni Parlament iz Leskovca, Građanska šansa iz Valjeva i Stalna konferencija gradova i opština-SKGO iz Beograda. Više detalja o projektu možete pogledati na: http://www.centrir.org/index.php?page=27&style=3

Učesnici mogu očekivati praktičan i interaktivan seminar zasnovan na radioničarskom radu, simulacijama, studijama slučaja i predstavljanju primera dobre prakse.

Kontakt osoba:

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Danijelu Jović na telefon: 064/681 8849 ili putem e-maila na danijela.jovic@centrir.org.

Tekst konkursa za učešće na drugom regionalnom seminaru za OCD.

Aplikacioni formular za prijavu učešća na drugom regionalnom seminaru za predstavnike OCD.

euflag civdruRS

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s


%d bloggers like this: